Heteluchtovens

Bakken in een professionele heteluchtoven
Een goede heteluchtoven mag in geen enkele horecagelegenheid ontbreken.
Deze oven is namelijk het ideale hulpmiddel voor het bereiden van allerlei gerechten. Lees verder onder aan deze pagina....

Heteluchtovens

    Bakken in een professionele heteluchtoven

    Een goede heteluchtoven mag in geen enkele horecagelegenheid ontbreken. Deze oven is namelijk het ideale hulpmiddel voor het bereiden van allerlei gerechten. Denk hierbij aan het braden van bijvoorbeeld vlees, het bakken van vis, het bereiden van groenten, gebak en natuurlijk brood. Nu vraag je je wellicht af waarom juist een oven die gebruik maakt van hete lucht zo geschikt is voor de horeca. Er zijn immers ook vele ovens die gebruik maken van een verwarmingselement. Het antwoord hierop is heel eenvoudig. Dit type oven maakt in tegenstelling tot andere soorten ovens gebruik van ventilatoren. Deze ventilatoren zorgen ervoor dat de hete lucht in de oven circuleert. Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur overal in de oven gelijk is. Een oven met hete lucht kun je daarom ook veel nauwkeuriger instellen dan andere ovens. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat gerechten aan het oppervlak verbranden en van binnen nog niet gaar zijn.

    Heteluchtoven is zuiniger en constanter

    Met een oven die gebruik maakt van hete lucht kun je gemakkelijker een beter resultaat boeken tijdens het bakken. Dit is echter niet de enige reden waarom je als horecaondernemer juist voor dit type oven zou moeten kiezen. Deze ovens zijn namelijk ook veel zuiniger dan reguliere ovens met een verwarmingselement. De ventilatoren zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte waardoor er relatief minder warmte nodig is. Je kunt de oven dus op een lagere temperatuur zetten en hetzelfde bakresultaat bereiken. Tegelijkertijd is ook de baktijd in deze oven korter dan bij andere soorten ovens. De heteluchtovens verbruiken daarom aanmerkelijk minder energie dan andere ovens. Dit alles vertaalt zich naar een lagere energie rekening. Goed nieuws voor jou als ondernemer natuurlijk. Dergelijke ovens zijn daarom een hele duurzame investering die je dubbel en dwars terugverdient.

    Soorten heteluchtoven

    Zoek je heteluchtovens voor jouw onderneming? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide assortiment in onze webshop. Wij verkopen ovens van topmerken zoals Unox, CaterChef, Hendi en Diamond. Tussen de ovens onderling valt er ook nog heel wat te kiezen. Natuurlijk zijn er verschillen met betrekking tot het vermogen. Daarnaast zijn er ovens met handmatige maar ook digitale bedieningsmogelijkheden. Ook zijn er modellen die voorzien zijn van vochtinjectie. Dankzij deze techniek wordt voorkomen dat de gerechten als gevolg van de hete lucht teveel uitdrogen. De vochtinjectie garandeert een nog beter en smaakvoller resultaat. Bij Van Hattem heb je de keuze uit ovens met verschillende inhoudsmaten. Zo verkopen wij relatief kleine modellen met 3 roosters tot zeer grote exemplaren met ruimte voor wel 12 roosters. Er is dus altijd een oven die past bij jouw onderneming.

    De juiste heteluchtoven voor uw horecagelegenheid

    Weet je niet goed welk type oven het beste past in jouw keuken? Begrijpelijk, er zijn immers zoveel veel verschillende opties. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Wij kennen de horecabranche door en door en kunnen als geen ander beoordelen wat jouw onderneming nodig heeft. Wij voorzien je daarom gratis en vrijblijvend van een goed advies.