Bain marie

Welke Bain Marie heb ik nodig?
Ben je op zoek naar goede Bain Marie’s? Dan ben je bij Van Hattem Horeca aan het juiste adres.
In onze webshop vind je Bain Marie’s in vele soorten en maten. Lees verder onderaan deze pagina.......

Bain marie

  Bain-marie's

  Alle gerechten op temperatuur dankzij de Bain Marie

  Wist je dat je met behulp van de Bain Marie elk buffet op temperatuur kunt houden? Juist in de horeca is zo’n apparaat daarom onmisbaar. Want zelfs al zet jij je gasten de heerlijkste gerechten voor, als het eten lauw of koud is zal het hen niet smaken. Met teleurgestelde en ontevreden klanten als gevolg. Dit wil je als horecaondernemer natuurlijk koste wat kost voorkomen. Gelukkig is het met deze bakken heel eenvoudig om elk gerecht op exact de juiste temperatuur te serveren. Dit komt de smaak van de gerechten ten goede. Ook maak je zo een goede indruk op je gasten en weet je zeker dat ze graag nog eens terugkomen. En dat is ten slotte waar je het allemaal voor doet.

  Bain-marie's

  Wat zijn Bain Marie’s?

  Het woord ‘Bain Marie’ ken je wellicht van de term ‘Au bain-marie’. Au bain-marie betekent dat je een product of gerecht warm of koud houdt in een bak. Deze bak wordt op temperatuur gehouden door een waterbad. De Bain Marie werkt volgens een gelijksoortig principe. Dit apparaat heeft nog als extra voordeel dat je de temperatuur handmatig in kunt stellen op het juiste aantal graden. Heeft het apparaat de juiste temperatuur bereikt? Dan kun je de bak met het eten in de Bain Marie plaatsen. Zo blijft het eten op de gewenste temperatuur en komt de kwaliteit ervan niet in gevaar. Ook hoeft er dan geen haast gemaakt te worden met het buffet. De gasten kunnen in alle rust opscheppen en eventueel nog een tweede keer langs het buffet gaan. Zelfs de gasten die later aan de beurt komen genieten zo met zekerheid van door en door warme gerechten.

  Bain-marie's

  Verschillende soorten Bain Marie’s

  De Bain Marie’s werken allemaal volgens hetzelfde principe. Toch zijn deze apparatenn leverbaar in verschillende soorten en maten. Dit heeft alles te maken met de verschillende toepassingen die voorkomen in de horeca. Zo zijn er bijvoorbeeld Bain Marie-wagens op wieltjes waarmee je de gerechten snel van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen. Het handige aan dit model is dat de gerechten tijdens het transport geen warmte verliezen. Zeker als het gaat om vloeibare gerechten die snel afkoelen is een dergelijke wagen erg handig. Ook zijn er Bain Marie’s voor specifieke gerechten zoals bijvoorbeeld chocolade. Naast deze modellen zijn er natuurlijk ook de bekende Bain Marie’s voor buffetten.

  Bain-marie's

  Welke Bain Marie heb ik nodig?

  Ben je op zoek naar goede Bain Marie’s? Dan ben je bij Van Hattem aan het juiste adres. In onze webshop vind je Bain Marie’s in vele soorten en maten. Uiteraard voeren wij alleen de beste horecamerken zoals Buffalo, Caterchef, Hendi, Max Pro en Diamond. Bij het maken van je keuze raden we je aan om eerst goed na te denken over het type gerecht wat je het meest in jouw restaurant serveert. Ook de indeling van de GN bakken speelt een rol. Bedenk daarom welk type Bain Marie qua werking en uitstraling het beste past bij jouw onderneming.