Magnetrons

In de horeca wordt de magnetron veel gebruikt. We gebruiken hem om voor een hele reeks toepassingen. Onder meer om razendsnel voedsel te ontdooien, op te warmen of ermee te koken. Lees meer onderaan deze pagina.........

Een professionele magnetron voor de horeca

De magnetron is ten tijde van de Tweede Wereldoorlog per toeval uitgevonden door John Randall en Harry Boot. Het oorspronkelijke idee was dat het apparaat door middel van microgolven vijandelijke vliegtuigen kon traceren. Bij het gebruik van het apparaat merkte een technicus dat zijn reep chocolade smolt. Hij had een vermoeden van de oorzaak en probeerde vervolgens of hij met dit apparaat ook maïs kon poffen. Al snel vloog de popcorn hem om de oren. Kortom: de test was geslaagd. Al snel besloot men het product door te ontwikkelen met als resultaat de magnetron zoals we die nu kennen. De grote doorbraak van het apparaat kon niet uitblijven en binnen de kortste keren was het apparaat niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Vandaag de dag is dit apparaat een vast onderdeel van bijna iedere keuken. We gebruiken hem om voor een hele reeks toepassingen. Onder meer om razendsnel voedsel te ontdooien, op te warmen of om eten op temperatuur te houden. Ook zijn er tegenwoordig producten die speciaal voor magnetronbereiding worden ontwikkeld. Gemak dient de mens.

Eigenschappen van professionele magnetrons

Ook in de horeca wordt de magnetron veel gebruikt. Een veel gebruikte toepassing is bijvoorbeeld het ontdooien van voedsel. In veel restaurant worden bepaalde waren ingevroren bewaard. Om het eten te kunnen bereiden dienen deze waren snel en efficiënt ontdooit te kunnen worden. De horecamagnetron is hierbij een handig hulpmiddel. Ook in fastfood restaurants waar vrijwel alle producten diepgevroren worden aangeleverd is de magnetron een onmisbaar apparaat. Binnen een mum van een tijd zijn de producten ontdooit en klaar voor bereiding. De professionele horecamagnetron heeft overigens wel andere eigenschappen dan een normaal huis-tuin-en-keuken apparaat. Zo hebben de apparaten voor de horeca meestal meer vermogen en grotere inhoudsmaten. Op die manier kan men het voedsel sneller en in grotere hoeveelheden te verwerken.

Magnetrons met extra mogelijkheden

Behalve meer vermogen en een grotere inhoudsmaat hebben professionele horecamagnetrons meestal ook meer mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld combimagnetrons en exemplaren met een grillstand. Deze apparaten kun je dus ook voor andere toepassingen gebruiken. Afhankelijk van jouw onderneming kan zo’n exemplaar ook heel praktisch zijn.

Koop je horecamagnetron bij Van Hattem Horeca

Wil je snel eten kunnen verwarmen en ontdooien? Schaf dan ook een horecamagnetron aan voor jouw restaurant. Bij Van Hattem heb je de keuze uit een ruim assortiment magnetrons in vele soorten en maten. Uiteraard verkopen wij ook alleen de betere merken waaronder Samsung, Caterchef, Panasonic en Hendi.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden

Zoek je een goede horeca magnetron maar weet je niet precies welk model geschikt is voor jouw restaurant of eetgelegenheid? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kennen de horecabranche en weten als geen ander aan welke voorwaarden een goede horecamagnetron moet voldoen. Wij denken daarom graag met je mee en voorzien je gratis en vrijblijvend van advies over de mogelijkheden van onze horecamagnetrons voor jouw onderneming