Percolatoren

Professionele horeca percolators, met een inhoud van 6 tot maximaal 15 liter. Dat betekent een grote voorraad koffie, tot wel 100 kopjes.

Percoleren is een eeuwenoude manier om een drank te bereiden. De bekendste vorm van percoleren is koffiezetten, waarbij vocht door een poreuze substantie (in dit geval gemalen koffiebonen) sijpelt. De snelheid waarmee dat gebeurt, de druk die wordt uitgeoefend en de temperatuur zijn vervolgens van invloed op de smaak van de drank. Met een goede percolator kunt u dit allemaal zelf regelen.

Voor gebruik in de horeca bent u waarschijnlijk niet alleen op zoek naar een percolator om goede koffie te zetten. Wanneer u grote groepen over de vloer krijgt of u staat voor een drukke avond, is ook volume van belang.

Percolator kopen voor horeca

Het voordeel van een percolator ten opzichte van bijvoorbeeld een thermoskan, is dat de percolator dus ook kan worden gebruikt voor het zetten van koffie. Wanneer dat proces is voltooid, wordt de drank opgevangen. Het apparaat schakelt vervolgens zelf over op de warmhoudstand. Kiest u voor een inhoud van bijvoorbeeld 15 liter, dan kunt u ongeveer 100 kopjes koffie uitschenken.

Bij het kopen van een percolator voor de horeca, kunt u daarnaast een keuze maken tussen enkelwandige en dubbelwandige varianten. Voordeel van een dubbele wand, is dat deze beter isoleert. Dat komt door de luchtledige ruimte tussen de twee wanden, waardoor temperatuurverschillen van buitenaf minder vat krijgen op de inhoud. Dit kan tot 20% aan energieverbruik schelen.

Wat is de beste percolator?

Al onze percolators worden gefabriceerd door het gerenommeerde horeca-merk Hendi. De apparaten zijn van roestvrij staal. Dat houdt in dat ze in de regel een stuk langer meegaan dan soortgelijke varianten die gemaakt zijn van ander materiaal. Ook de kleinste en tevens goedkoopste variant, Model 60 van Hendi, is daarnaast uitgerust met een non-dripkraan, peilglas en schoonmaakindicator.

Dit model beschikt over een inhoud van 6 liter, wat wil zeggen dat u ongeveer 40 kopjes kunt serveren. Krijgt u bijvoorbeeld vaak kleinere gezelschappen over de vloer, dan heeft u aan deze percolator mogelijk al genoeg. Voor grotere groepen raden wij echter aan om voor een iets grotere variant te kiezen. Denk daarbij aan een inhoud van 10 liter, of de hierboven al genoemde 15 liter.

Percolator kopen met zekerheid

Van Hattem hecht veel waarde aan persoonlijk contact en vindt het belangrijk dat uw aankoop naar behoren werkt. Wij gaan dan ook prat op de meegeleverde service. Niet voor niets gaan we al ruim 40 jaar mee in het vak. Wanneer u bij ons iets bestelt, dan bent u dus altijd verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid. Mocht er onverhoopt iets niet werken, dan kunt u op ons rekenen.