Thermoskan Zojirushi

In 1918 werd in Japan een bedrijf opgericht met de naam Zojirushi. Dit bedrijf werd de eerste fabrikant van isoleerkannen in Japan.Inmiddels is de Zojirushi Corporation uitgegroeid tot één van ´s werelds grootste en meest toonaangevende producenten van isoleerkannen en airpotten.
Eén van de bedrijfsdoelstellingen, het produceren van kwalitatief uitstekende producten, is terug te vinden in de naam Zojirushi.“Zo” betekent in het Japans olifant en staat voor kwaliteit, kracht en duurzaamheid. Al deze elementen zijn terug te vinden in de producten van Zojirushi.Dit verklaard ook meteen de olifant op de mantel van elke isoleerkan, airpot en ijsemmer.
Zojirushi isoleerkannen worden wereldwijd gebruikt in hotels, kantoren, restaurants, congrescentra, zorginstellingen, horecagelegenheden en huishoudens.
Het belangrijke onderdeel van isoleerkannen en airpotten is vanzelfsprekend de binnenfles. Lang geleden werden de Zojirushi binnenflessen met de hand geblazen. Deze binnenflessen waren gevoeliger voor breuk en bovendien kon de kwaliteit van debinnenflessen onderling aanzienlijk verschillen. Begin jaren zestig werd een automatische blaasmachine ontwikkeld en werd er een nieuwe speciaal ontwikkelde glassoort ingebruik genomen. Een veel harder, veel minder breukgevoelig glas met een lage uitzettingscoëffient. De ontwikkeling is sindsdien niet stil blijven staan en inmiddels ondergaat iedere binnenfles een door computers gecontroleerde thermische efficiency test. Hiermee kan voor elk product de vertrouwde Zojirushi kwaliteit worden gegarandeerd.